CBC-040 (not getting cold)

Go down

CBC-040 (not getting cold)

Post  DukeOfDAngle on Sun Jan 15, 2012 12:51 am

Worked great for the past year but just recently stopped getting cold.

Its seems to be running fine,but i am hearing it click every few mins...any ideas where to start?

DukeOfDAngle

Posts : 7
Join date : 2012-01-14

View user profile

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  vanvalks on Sun Jan 15, 2012 1:15 am

So the fridge sounds like it is running, but it isn't getting cold? Can you tell if the compressor is constantly running or does it sound like just a fan is going?

The bad part is that the can fridge insides are a pain to access because everything is mounted to the metal plate on the bottom.
avatar
vanvalks
Admin

Posts : 195
Join date : 2011-07-20
Location : Utah

View user profile http://www.energydrinkfridgeforums.com

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  DukeOfDAngle on Sun Jan 15, 2012 1:21 am

I have it apart right now and everything is running (fan and compressor)

**edit** put my hand on the compressor and it is running until the click happens then it stops...just keeps repeating.

DukeOfDAngle

Posts : 7
Join date : 2012-01-14

View user profile

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  vanvalks on Sun Jan 15, 2012 1:33 am

You are in luck. This should be an easy fix. From what are you describing I can almost guarantee you have a bad compressor overload switch. It is the small round cylinder that mounts up against the compressor wall. It shuts the compressor off when it gets too hot, but when it goes bad it will shut the compressor off way too often. See here for a replacement.

Just be careful not to crimp any of the copper lines while you are working on it!

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
vanvalks
Admin

Posts : 195
Join date : 2011-07-20
Location : Utah

View user profile http://www.energydrinkfridgeforums.com

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  DukeOfDAngle on Sun Jan 15, 2012 1:43 am

Sounds good!! the part that is butted up against the compressor wall looks nothing like that piece (its a square black block) would that piece be inside of it?

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

DukeOfDAngle

Posts : 7
Join date : 2012-01-14

View user profile

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  vanvalks on Sun Jan 15, 2012 2:33 am

That is the compressor relay. There should be a round piece up against the compressor somewhere. Is it around the other side somewhere?
avatar
vanvalks
Admin

Posts : 195
Join date : 2011-07-20
Location : Utah

View user profile http://www.energydrinkfridgeforums.com

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  DukeOfDAngle on Sun Jan 15, 2012 2:38 am

lol, nothing else is on this thing other then copper tubes.

DukeOfDAngle

Posts : 7
Join date : 2012-01-14

View user profile

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  vanvalks on Sun Jan 15, 2012 3:25 am

That is weird. I haven't seen one of these fridges that didn't have an overload switch on it. I have the same model fridge so I'll take a look at mine and see if mine has one. Maybe it is incorporated into the relay switch somehow on this fridge.
avatar
vanvalks
Admin

Posts : 195
Join date : 2011-07-20
Location : Utah

View user profile http://www.energydrinkfridgeforums.com

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  DukeOfDAngle on Sun Jan 15, 2012 3:35 am

^^ I'm betting you don't find one either. lmk

DukeOfDAngle

Posts : 7
Join date : 2012-01-14

View user profile

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  DukeOfDAngle on Mon Jan 16, 2012 4:26 pm

Any ideas before i part this thing or trash it?

DukeOfDAngle

Posts : 7
Join date : 2012-01-14

View user profile

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  vanvalks on Mon Jan 16, 2012 5:21 pm

Well I wouldn't trash it quite yet if I were you. I took a look at my fridge and couldn't really see anything to help you out. I would try replacing the compressor relay and maybe even the thermostat if you are really dedicated to getting the thing working again. What is your thermostat setting at right now? The hard part will be finding replacement parts. I would try calling Crystal Cooler to see if they will sell you any parts for the fridge. Worst case if you decide to part it out this guy here was looking for a replacement lid not too long ago.

[You must be registered and logged in to see this link.]
avatar
vanvalks
Admin

Posts : 195
Join date : 2011-07-20
Location : Utah

View user profile http://www.energydrinkfridgeforums.com

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  DukeOfDAngle on Tue Jan 17, 2012 4:23 am

I got this thing for 50 bucks and i'm not even sure those parts mentioned will even fix it...thanks for the help man, but to the trash it goes.

DukeOfDAngle

Posts : 7
Join date : 2012-01-14

View user profile

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  vanvalks on Sat Feb 11, 2012 8:51 pm

Did you ever get this thing running? I'm pretty sure the overload switch is built into the relay on this fridge. If you pull that piece off and post a pic of it I might have a replacement source for you.
avatar
vanvalks
Admin

Posts : 195
Join date : 2011-07-20
Location : Utah

View user profile http://www.energydrinkfridgeforums.com

Back to top Go down

Re: CBC-040 (not getting cold)

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum